Individuele rapportages 'Gegevenslevering Wsob 2016'

Gepubliceerd op: 1 november 2017 13:00

De individuele rapportages van het onderzoek 'Gegevenslevering Wsob 2016' zijn nu beschikbaar via het Bibliotheekonderzoeksplatform.

Deze rapportages zijn beschikbaar voor de bibliotheken die deelgenomen hebben aan de BOP-meting 'Gegevenslevering Wsob 2016' in de periode april-juni 2017.

Met dit onderzoek wordt inzicht geboden in de maatschappelijke dienstverlening en het functioneren van de openbare bibliotheken en voldaan aan de verplichting om jaarlijks gegevens te leveren aan de minister van OCW. Daarbij is specifiek aandacht voor de thema‚Äôs bezit, financieel, personeel en kernfuncties.

In totaal hebben alle 154 (basis)bibliotheken mee gedaan aan deze meting, zoals vanuit de wet verplicht is gesteld. De individuele bibliotheek rapportages zijn nu gepubliceerd op het Bibliotheekonderzoeksplatform. In de landelijke rapportage zal meer duiding worden gegeven aan de resultaten voor het totaal aan
(basis)bibliotheken. Deze rapportage wordt in december gepubliceerd via het BOP.

Individuele bibliotheek rapportage
Om uw bibliotheekrapportage in te zien, navigeert u via de menubalk naar de individuele rapportages. Hier vindt u de rapportages van de onderzoeken die gepubliceerd zijn. U kunt de individuele rapportage als geheel downloaden in PowerPoint, maar via de portal kunt u de resultaten ook per onderdeel bekijken en downloaden. Deze downloads kunt u bijvoorbeeld gebruiken als input voor het jaarverslag, het beleid van uw bibliotheek of terugkoppeling naar de gemeente.

Wanneer u problemen heeft met inloggen, neemt u contact op met CentERdata via telefoonnummer 0800-0231415. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen met uitzondering van woensdagen tussen 9.00 en17.30 uur. Voor inhoudelijke vragen kunt u terecht bij Monique Meesters via: bop@kb.nl.