Hoe werkt BOP

Om het Bibliotheek Onderzoeksplatform (BOP) goed te laten functioneren en om de eerste stap te zetten naar gegevensverzameling hebben we input nodig. Hoe meer gegevens we uit onderzoeken verzamelen en bundelen, hoe beter we met z’n allen inzicht krijgen in wat we doen en hoe we dat doen.

Meedoen aan de onderzoeken
Er zijn twee mogelijkheden om toegang te krijgen tot het onderzoek en de vragenlijst in te vullen:

 1. Via een toegestuurde link
  Per basisbibliotheek ontvangt één contactpersoon een mail met instructie en link naar de vragenlijst. Men kan de link delen zodat (een deel van) de vragenlijst, in onderlinge afstemming, door een collega ingevuld kan worden.
 2. Via deze website
  De vragenlijst kan rechtstreeks worden benaderd via deze website. Met uw persoonlijke inloggegevens kunt u inloggen op het platform. Iedere bibliotheek heeft daarvoor één eigen account.

Goed om te weten:

 • U kunt het invullen van de digitale vragenlijst op ieder moment onderbreken. De ingevulde gegevens worden bewaard. U kunt vervolgens op een later tijdstip verder gaan waar u de vorige keer bent gebleven. Ook kunt u de vragenlijst opnieuw beginnen maar bent dan uw eerder ingevulde gegevens kwijt.
 • Wilt u op een later tijdstip de vragenlijst aanvullen en/of wijzigingen aanbrengen dan kunt u dit doen via de toegestuurde link of door rechtstreeks in te loggen op de portal.
 • Tijdens het invullen kunnen vragen niet overgeslagen worden.
 • Ook kunt u bij het invullen niet meer dan twee vragen teruggaan met behoud van gegevens.
 • Wij raden u dan ook aan om voorafgaand aan het invullen van de digitale vragenlijst de vragenlijst in PDF uit te printen. U krijgt dan een totaaloverzicht van het aantal en het soort vragen die u kunt verwachten. U kunt deze op papier voor uzelf invullen. De PDF van de vragenlijst treft u in de mail met link en op de portal.

Inloginstructie

 • Iedere bibliotheek ontvangt 1 algemeen inlogaccount.
 • Inloggegevens zijn aan de bibliotheekdirecteur verstrekt en worden tevens verstrekt aan de respondenten van een afgerond onderzoek.

Problemen met inloggen?
Voor technische vragen, bijvoorbeeld over het invullen van vragenlijsten, kunt u contact opnemen met CentERdata via telefoonnummer 0800-0231415. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen met uitzondering van woensdagen tussen 9.00 en 17.30 uur.